Torremolinos

Torremolinos, een dorp die pionierde in het toerisme in de vorige eeuw, de stranden en de oude binnenstad zullen u niet onverschillig laten.

Waar ligt Torremolinos 

Torremolinos ligt op 19 km van de stad Malaga met een bevolking van 68.661 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 20 vierkante kilometer.

Herkmost van de naam Torremolinos

De naam van het dorp is een vereniging van de woorden toren en molens, aangezien er in de omgeving een groot aantal watermolens waren.

Inwoners van Torremolinos

De inwoners worden “Torremolinenses” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Torremolinos

 • Torre de los Molinos: Ook wel Torre del Pimentel genoemd, het is een toren die in de 13e eeuw werd gebouwd als onderdeel van de reeks verdedigingstorens langs de kust van het koninkrijk Granada. De toren meet ongeveer twaalf meter, bevat twee verdiepingen met ramen die uitkijken op de zee. De toren is van groot historisch belang, zozeer zelfs dat hij zijn naam gaf aan de gemeente waar hij zich bevindt.Toren pimentel torremolinos malaga
 • Kerk van San Miguel Arcángel: De tempel werd gebouwd in 1718 met een grondige restauratie in 1896.
 • Molina de IncaMolino de Batan Intu Torremolinos Malaga
 • El Morro
 • Batterij Park
 • Casa de las Navajas: Dit herenhuis aan het strand van Bajondillo, gebouwd in de neo-mudejarstijl in 1926 door een zakenman uit de regio, is gratis te bezoeken.

Vrije tijd en pretparken in Torremolinos

 • Happy Days minigolf: Een plek voor het hele gezin minigolf Torremolinos Malaga naast Casa de las Navajas is de promenade een recreatiegebied met een moderne creatieve minigolfbaan met 18 holes in de open lucht. De faciliteiten omvatten een bar en een recreatiegebied met arcadespellen, biljart, tafelvoetbal en bowlen. Mini golf torremolinos malaga
 • El Ranchito: Deze authentieke paardenclub biedt elke woensdag een paardensportballet, een show van dressuur en cowgirl die de Andalusische traditie demonstreren door middel van kostuums en Spaanse muziek.
 • Aqualand Torremolinos: Groot waterpark bij de ingang van de stad naast Crocodile Park. Tientallen waterattracties zorgen ervoor dat je afkoelt tijdens de heetste zomerdagen in Malaga. Het werd in 1984 ingehuldigd onder de naam Aquapark en was het eerste waterpark in Spanje.
 • Crocodile Park: Naast Aqualand is er een themapark dat volledig gericht is op de krokodil en dat elke toeschouwer blijft verbazen. Tijdens je bezoek kom je alles te weten over dit prehistorische reptiel.

Waar te eten en drinken in Torremolinos

 • Folks Street Food: Gelegen aan de Avenida Marife de Triana 14. Een originele en moderne plek waar je de beste gerechten uit de internationale keuken kunt proeven met hoogwaardige ingrediënten. De specialiteiten zijn de kalfsribbetjes en de entrecote.

Voor meer informatie over het dorp Torremolinos: bezoek de website van het gemeentehuis.