Serrato Dorp Malaga

Serrato

Serrato is het laatste dorp die zijn onafhankelijkheid heeft bereikt en vormt daarmee in 2014 de gemeente nummer 103 in de provincie.

Waar ligt Serrato

Serrato ligt op 79 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 477 inwoners. De grootte van het gebied is 22,19 vierkante kilometer.

Inwoners van Serrato

De bewoners worden “serrateño of serrateña” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Serrato

  • Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans (Iglesia de Nuestra Señora del Rosario): De tempel werd gebouwd na de herovering van Ronda in 1485 over de moren, samen met andere dorpen van de Serranía de Ronda. De kerk bestaat uit een enkel schip en herbergt de Virgen del Rosario, patroonheilige van het dorp. De buitenkant van het gebouw is in 2009 gerenoveerd met een eenvoudige en elegante witte en rode structuur.Kerk Nuestra Señora del Rosario Serrato Malaga
  • Fuente del Caño: Ondanks dat we de exacte bouwdatum niet weten, weten we dat het, net als veel andere bronnen in de provincie Malaga, erg belangrijk is om de inwoners van het dorp van water te voorzien. De laatste restauratie van de fontein was in 2008. Het overtollige en uitgaande water wordt gebruikt in een bak enkele meters lager.

Voor meer informatie over Serrato dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.