Pujerra

Pujerra, een dorp omringd door de oranje en bruine kleur van kastanjes in de herfst, waar de legende van de Visigotische koning Wamba leeft.

Waar ligt Pujerra 

Pujerra is gelegen in de Genal-vallei in de regio Serranía de Ronda, 110 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 301 inwoners. De grootte van het gebied is 24 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam Pujerra

Tot nu toe weten we de oorsprong van de naam Pujerra niet, als u meer informatie heeft over de oorsprong van de naam stuur ons dan een e-mail. Dank je.

Inwoners van Pujerra

De inwoners worden “pujerreño of pujerreña” genoemd.

Curiosa over Pujerra

Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen in Pujerra

  • Kerk van de Heilige Geest
  • Hermitage van San Antonio de Padua: tijdens de spaanse burgeroorlog hebben de inwoners van Pujerra, Antonio Chicón Mena en Benito Guerrero Calvente, het beeld van de beschermheilige van het dorp gered. Om de vernietiging van het beeld van de beschermheilige van Pujerra, San Antonio de Padua, te voorkomen,. Ze verstopten het onder enkele kurkbomen op een plaats op twee kilometer van het dorp, bekend als Bentomiz. Na de oorlog ging een bewoner genaamd José de Amalia, op zoek naar de verblijfplaats van het beeld om het naar de gemeente Cartajima te brengen, zodat er een waardige restauratie kon worden uitgevoerd. Het is bekend dat deze inwoner enkele kilometers te voet door velden en steile hellingen maakte, maar toch zijn missie vervulde. Jaren later, toen de democratie in de jaren negentig arriveerde, werd besloten een hermitage the bouwen op deze plaats. De dag van San Antonio de Padua wordt gevierd op 13 juni, maar de Pujerra-bedevaart is op de tweede zaterdag van augustus gehouden in het Bentomiz-complex om te voorkomen dat het niet samen valt met de kermis (Feria). Ermita de San Antonio de Padua Pujerra
  • Buste van koning Wamba: Gelegen op Plaza Vieja. Koning Wamba, die het Visigotische schiereiland regeerde tussen 672 en 680. Volgens de legende was deze koning een dorpeling die zich toelegde op de teelt van het land en dat hij na de dood van Recesvinto werd gekozen als koning. De Visigotische troon werd vacant gelaten zonder monarch. Een commissie bestaande uit edelen en geestelijken kreeg de opdracht om naar de nieuwe koning te zoeken zonder te weten waar hij woonde. Tijdens de zoektocht hoorden ze een stem van een vrouw die de naam Wamba verschillende keren riep vanuit de Tajo de la Zorra, omdat het tijd was voor het middagmaal. Dit toevallige incident zorgde ervoor dat ze Wamba, de veronderstelde koning-uitverkorene, lokaliseerden. Hij verzette zich tegen de ridders die ‘hem met de dood kwamen bedreigen’ als hij niet mee kwam. Hij beweerde dat hij zijn land wilde dienen, maar dat zijn hoge leeftijd en schaarse cultuur een belemmering zouden zijn. Na een lange discussie liet de Goth het in de handen van de goddelijke wil: en zei: “wanneer deze prikkel die ik in mijn hand heb bloeit, zal ik de koning van Spanje zijn”, riep hij uit. Er wordt gezegd dat wanneer hij de stok in de grond stak werd die plotseling groen met talrijke witte bladeren en bloemen”, waarvoor hij de kroon moest accepteren.

Voor meer informatie over Pujerra Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.