Gaucin Dorp Malaga

Gaucín

Gaucín, de witte schoonheid van de straten laat geen enkele bezoeker onverschillig. Het dorp biedt allerlei soorten toerisme op slechts een steenworp afstand van de populaire Costa del Sol.

Waar ligt Gaucín 

Gaucín ligt op 127 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 1.576 inwoners. De grootte van het gebied is 98,24 vierkante km.

Herkomst  van de naam Gaucín

De Romeinen bouwden een fort dat de Arabieren later zouden hervormen. Precies, dit fort dat vandaag in puin ligt en verlaten is, werd gebouwd op de rots waaraan het dorp zijn naam dankt: “Sair Guazan” wat “sterke rots” betekent.

Inwoners van Gaucín

De bewoners worden “gaucinense” of in de volksmond “zorros” (“vossen”) genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Gaucin

  • Kasteel van de adelaar
  • Hermitage van het Heilige Kind: Gelegen binnenin het kasteel, suggereert het dat het lang geleden werd gebouwd, maar het werd gebouwd in de 18e eeuw. Gevormd door een hoofdschip bedekt door een gewelf. Na een hervorming werd een kleiner schip toegevoegd, gescheiden door halfronde bogen. De hoofdkapel is vierkant bedekt door een gewelf versierd met pleisterwerk. In het zijschip is een kamer gewijd aan San Juan de Dios waar het beeld uit de 17e eeuw bewaard is gebleven. Het beeld van grote toewijding en bewondering in het dorp werd uit Ceuta gebracht als offer voor de verschijning van het Kindje Jezus.
  • Fontein van de zes pijpen
  • Kerk van San Sebastian
  • Klooster van de Karmelieten

Voor meer informatie over Gaucín dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.