Cortes de la Frontera Dorp

Cortes de la Frontera

Een modern dorp met een oude geschiedenis met eigenaardige gebouwen omgeven door een natuurpark van kurkeiken.

Waar ligt Cortes de la Frontera 

Cortes de la Frontera ligt op 133 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 3.101 inwoners. De grootte van het gebied is 175,87 vierkante km.

Oorsprong van de naam Cortes de la Frontera

Tijdens de Romeinse tijd kreeg de nederzetting de naam <Cortex> wat verdediging of pantser betekent.

Inwoners van Cortes de la Frontera

De bewoners worden “cortesano of cortesana” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Cortes de la Frontera

 • Gemeentehuis
 • La Casa de Piedra, Het stenen huis
 • Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans: Over de bouw van de kerk is er geen exacte of specifieke datum, als er verwijzingen zijn naar de bouw van een altaarstuk in de zeventiende eeuw. Het interieur bestaat uit drie beuken, gescheiden door halfronde bogen op vierkante kolommen. Bij de ingang van de tempel is er een galerij en een koor beschermd door een houten balustrade. Binnen zijn de patroonheiligen van Cortes de la Frontera gehuisvest: San Roque en San Sebastián. Van buitenaf kunnen we de keramische naald die de klokkentoren siert met een vierkante plattegrond benadrukken.Iglesia de Nuestra Señora del Rosario Cortes de la Frontera
 • Stierenarena: De arena werd gebouwd in 1894 en werd in 1921 volledig gerestaureerd. De arena meet 27,20 meter en biedt plaats aan ongeveer 1000 toeschouwers. Stierengevechten worden gehouden tijdens de Feria van Cortes de Frontera. Samen met de arena van Ronda zijn zij de enige in de Serranía de Ronda.
 • Kapel en portiek van Valdenebros: De kapel en het huis werden gebouwd in 1760. De kapel werd gebouwd in een barok-mudejar-stijl, maar na verschillende hervormingen zijn tot op de dag van vandaag alleen het bakstenen portaal, een belfort en een nis bewaard gebleven. Het huis staat in de volksmond bekend als het “Huis van de tietjes” vanwege de vorm van de metalen klinknagels op de poort.
  Deze reeks gebouwen behoorde toe aan de familie Valdenebro, wiens bekendste figuur José Serrano Valdenebro is, geboren in Cortes de la Frontera (1743-1814), een marineofficier die in 1810 werd aangesteld als opperbevelhebber van de troepen en partijen van guerrilla’s in de Serranía de Ronda, een populair leger dat werd georganiseerd tijdens de Napoleontische invasie tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1808-1814).Capilla y pórtico de Valdenebros
 • Torre de Paso
 • Cortes El Viejo
 • Fontein met de 4 pijpenFuente de los 4 Chorros Cortes de la Frontera
 • Herdenking Peseta

Voor meer informatie over Cortes de la Frontera Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.