Benalmadena Pueblo Malaga

Benalmádena

Benalmádena pueblo & costa, een perfecte bruiloft tussen traditioneel en modern met een breed scala aan vrije tijd, cultuur en traditie.

Waar ligt Benalmádena 

Benalmádena ligt op 21 km van de stad Malaga met een bevolking van 68.128 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 27,20 vierkante kilometer.

Inwoners van Benalmádena

De inwoners worden “Benalmadense” genoemd.

Herkomst van de naam Benalmádena

Er zijn verschillende theorieën:

 • De meest algemeen aanvaarde is dat het afkomstig is van de Arabische klank “Ibn al-ma’din” wat “Kinderen van de mijnen” betekent, wat zou worden aangeduid door de veelheid aan ijzer- en mineraalmijnen die in het gebied worden gevonden.
 • Misschien was de oorspronkelijke naam ‘Bena-A La Ena‘, wat ‘dorp tussen twee bronnen’ betekent.
 • Het dorp vermeldt een afstamming die in het Arabisch het voorvoegsel “Ben” gebruikt, daarom zou “Ben al-Madana” “De afstamming van Madana” betekenen.

Monumenten en bezienswaardigheden in Benalmádena

 • Kerk van Santo Domingo de Guzmán: Deze tempel werd gebouwd in de zeventiende eeuw, bovenop een andere vorige tempel. Gebouwd naast de oude muur en daarom kan het worden beschouwd als de kern van de oude stad. Het is een eigenaardige plaats van het dorp met uitzichtpunten op de kust naast de tuinen van de muur.
  Tuinen van de muur.Kerk Santo Domingo de Guzmán Benalmadena Malaga
 • Castillo El-Bil-Bil: Gelegen op KM 227 van de weg N-340. Het kasteel is tussen 1927 en 1936 gebouwd in neo-Arabische stijl. Het doel was om een ​​vakantiehuis te bouwen, maar de eigenaren zijn er sinds het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog niet meer in komen wonen. De tweede eigenaren kwamen uit de Verenigde Staten en noemden de Castillo, Elsa (EL) en William (BIL) tweemaal: Castillo El Bil Bil. Tegenwoordig is het een cultureel centrum geworden.Kasteel El Bil Bil Benalmadena Malaga
 • Colomares-kasteel: Het kasteel werd tussen 1987 en 1994 gebouwd door de dokter Esteban Martín Martín ter ere van de ontdekking van Amerika en Cristóbal Colon. De constructie en het gebouw van 1500 vierkante meter is een mix van bouwstijlen zoals neogotisch, neobyzantijns, neomudejar en neoromaans.
 • Boeddhistische stoepa van verlichting
 • Het meisje uit Benalmádena: bronzen sculptuur gemaakt door de Malaga beeldhouwer Jaime Fernández Pimentel. Het vertegenwoordigt een meisje van 1,25 meter lang dat de broederschap en vriendschap biedt die Benalmádena haar bezoekers biedt. Het meisje vertegenwoordigt de heropleving van de lokale economie die verband houdt met toerisme en zijn cultuur. In Brussel, de hoofdstad van België, staat een replica van La Niña, als jumelage met Benalmádena.Het Meisje Benalmadena Pueblo Malaga

Benalmádena Costa

 • Archeologisch en precolumbiaans kunstmuseum
 • Torremuelle
 • TorrequebradaTorrequebrada Uitkijktoren Benalmadena Malaga
 • Bermeja-toren: Gelegen in de jachthaven, een uitkijktoren gebouwd in baksteen in de 15e eeuw met een hoogte van 10 meter en een diameter van 3,33 meter. Vroeger stond de toren aan de kust, maar door de uitbreiding van de haven in 1982 kwam de toren op de tweede lijn te staan.Bermeja Tower Port Benalmadena Malaga
 • Bull Caves

Arroyo de la Miel

 • Kerk Inmaculada Concepción: Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, het patronaat van de Maagd Onbevlekte Ontvangenis arriveerde in Arroyo de la Miel door toedoen van Félix Solesio, oprichter van Arroyo de la Miel, die grote toewijding had aan genoemde Maagd. De tempel is de afgelopen decennia gerenoveerd en gemoderniseerd.Iglesia Inmaculada Concepción Arroyo de la Miel Benalmadena

Vrije Tijd Benalmádena

 • Mariposario: Het vlinderhuis van Benalmádena is de ruimte gewijd aan dit prachtige insect, het grootste van Europa. Meer dan 1500 vlinders wachten op je in deze Thaise tempel. Tijdens het bezoek kun je leren en observeren hoe vlinders worden geboren, zich voortplanten en leven. Vlinders vliegen vrij rond bezoekers, tempelverzorgers zullen de vlindercyclus uitleggen.Butterfly Park Benalmandena Malaga
 • Teleférico: Het is de enige kabelbaan in de provincie Malaga en werd ingehuldigd in het jaar 2000. De start van de route begint bij Arroyo de la Miel en eindigt op de top van de berg Calamorro op 700 meter hoogte. De reis is 10 minuten naar de top, waar u kunt wandelen en op heldere dagen kunt genieten van het uitzicht op de kust en Afrika. Ze kunnen ook genieten van een roofvogelshow.
 • Tivoli: Pretpark opgericht in 1972 met tientallen attracties voor alle leeftijden, shows en concerten. De behuizing is toegankelijk zonder gebruik te maken van de attracties door een kaartje te betalen. Om toegang te krijgen tot de tickets kun je een armband kopen. Momenteel is het park wegens administratieve zaken gesloten.
 • Selwo Marina
 • Sea Life: Een aquarium gelegen in de jachthaven van Benalmádena. ingehuldigd in 1995 als een haaienbeschermingscentrum met meer dan 5000 exemplaren van over de hele wereld. Het gebouw is opgedeeld in 9 kamers met 25 aquaria.Sea Life Benalmadena Malaga
 • Kiwi MinigolfKiwi MiniGolf Benalmadena Malaga

Waar te eten en drinken in Benalmádena

Tapas Bar Grill La Terraza: Dichtbij het strand van El-Bil-Bil. Grote selectie van typisch Spaanse en Malaga tapas waar prijs, kwaliteit en kwantiteit heersen. We benadrukken de vriendelijkheid van het personeel en de goed gepresenteerde en zelfgemaakte gerechten.

Voor meer informatie over Benalmádena Pueblo: bezoek de website van het stadhuis.