Benalauria Dorp Malaga

Benalauría

Benalauría, een wit dorpje in de Axarquía. Een wandeling door de smalle en witte straatjes brengt u naar de charme van een Moors verleden.

Waar ligt Benalauría 

Benalauría ligt op 139 km van de stad Malaga en heeft 438 inwoners. De grootte van het gebied is 19,75 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam Benalauría

Na de mosliminvasie in het jaar 711 werd in dit gebied de Berberstam <Banu-l-Hawria> gesticht, waaruit de naam van het dorp zou ontstaan.

Inwoners van Benalauría

De bewoners worden “jabato of jabata” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Benalauría

  • Kerk van Santo Domingo de Guzmán: De tempel valt op door zijn sobere elegantie en wit in limoen. Gebouwd in de 15e eeuw in neoklassieke stijl na de Moorse opstand. Binnen, verdeeld in drie beuken, herbergt het vier kapellen, waarvan de altaarstukken werden verwoest tijdens de Spaanse burgeroorlog. Het enige beeld dat de gebeurtenissen van de oorlog heeft overleefd, valt op, de patroonheilige van het dorp, de Virgen del Rosario.Iglesia de Santo Domingo de Guzman Benalauria
  • Het Romeinse Columbarium van Cortijo del Moro: Ontdekt in de jaren 80, een Romeins columbarium dat een structuur is met binnennissen voor urnen met as van de overledene. Het Romeinse mausoleum uit de 1e eeuw na Christus bestaande uit een rechthoekige plattegrond met een eenpersoonskamer van 2,70 m bij 3,68 m met acht nissen waar de overledene werd gedeponeerd. Het mausoleum zou zeker in de buurt van een Romeinse villa zijn.
  • Stadhuis: Gebouw uit de 18e eeuw met een bakstenen gevel en bars in rodeño-stijl (Ronda). Het heraldische schild op de gevel stamt uit de tijd van Fernando VII.
  • De canyon van de gieren
  • Etnografisch MuseumMuseo Etnográfico de Benalauría Malaga
  • Fuente GrandeFuente Grande Benalauria
  • FuenteFuente Benalauria Malaga


Voor meer informatie over Benalauría Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.