Benahavis Pueblo Malaga

Benahavís

Benahavís is een wit dorpje die de perfecte balans vindt tussen traditionele Malaga architectuur, golf, gastronomie en toerisme.

Waar ligt Benahavís 

Benahavís ligt op 80 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 8.089 inwoners. De grootte van het gebied is 145 vierkante kilometer.

De oorsprong van de naam Benahavís

De naam komt van een oude Berber-stam genaamd “Banu Habis” die deze landen in bezit nam. Een andere theorie is dat het woord “Ben” in het Arabisch zoon betekent en “Havis” die de heer was die de regio bestuurde en in het kasteel van Montemayor woonde.

Inwoners van Benahavís

De inwoners worden “Benahavileño of Benahavileña” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Benahavís

  • Montemayor Kasteel: De ruïne uit de 10e eeuw ligt drie kilometer van het dorp en was van groot belang tijdens het Al-Andalus-tijdperk vanwege zijn strategische waarde en brede visie op de kust en Afrika. Momenteel zijn een deel van de muren en de toren genaamd “Torre de la Reina” bewaard gebleven.
  • Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans: De tempel in het centrum van het dorp dateert uit de 18e eeuw. Oorspronkelijk was het een schoolkapel om de kinderen op het platteland te onderwijzen. Het gebouw heeft vele hervormingen ondergaan, de laatste in 2005 door de architect Don Antonio Herrezuelo.Iglesia Virgen del Rosario Benahavis Malaga
  • Leoneras Toren: Zeer goed bewaarde uitkijktoren. Het bevindt zich in het Torre Leoneras-park.
  • Torre Vigías de Benahavís: Onderdeel van een verdedigingssysteem, er zijn een groot aantal torens rond het dorp, zoals de torens Daidín, Campanillas, Tramores, Estéril en Benamarin.
  • Trap “La Subida”: Een kunstwerk gemaakt in 2020. De oude trap is omgebouwd tot een typisch Andalusische keramische muurschildering met de afbeelding van de façade van het oude gemeentehuis. Naast het heraldische schild van de stad. Escalera "La Subida" Benahavís
  • Calle Málaga: Eén van de hoofdstraten van het centrum vol met restaurants en gezellige terrasjes. Het is een voetgangersstraat met een typisch Malaga Andalusische sfeer door de authentieke huisjes.Street of Restaurants in Benahavis

Voor meer informatie over Benahavís Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.