Arenas Pueblo Malaga

Arenas

Arenas, een klein dorp gelegen in de Axarquía met een grote geschiedenis en traditie die tot uiting komt in de ruïnes van het Bentomiz-kasteel en in de muilezelmarkt.

Waar ligt Arenas

Arenas ligt op 48 km van de stad Malaga met een bevolking van 1.156 inwoners. De grootte van het gebied is 26,3 vierkante kilometer.

Inwoners van Arenas

De bewoners worden “arenusco of arenusca” genoemd.

Herkomst van de naam Arenas

Tijdens de 15e eeuw heette het Arenas del Rey als eerbetoon aan Ferdinand de katholiek die tijdens de herovering een tijd verbleef in het gebied dat uiteindelijk gewoon in Arenas .

Bezienswaardigheden en monumenten in Arenas

  • Bentomiz-kasteel
  • Kerk van Santa Catalina de la Concepción: Gebouwd in de 16e eeuw op de plaats van een oude moskee, met behoud van een deel van de oude minaret. In de nacht van 13 november 1926 bleef een kaars branden na een doopfeest, waardoor een brand ontstond die de tempel volledig verwoestte. De huidige tempel werd gebouwd tussen de jaren 1941 en 1944. De oude toren bestond uit drie delen, maar de nieuwe toren was minder verdeeld, waardoor er één deel overbleef.
    Het interieur van de tempel, gevormd door een enkel schip, bevat het altaarstuk gebouwd in 2004. We markeren verschillende sculpturen, waaronder een van Onze-Lieve-Vrouw, de Maagd van de Rozenkrans en een Gekruisigde Heer. We kunnen ook afbeeldingen zien van Santa Catalina, Onze Vader Jesús Nazareno, María Santísima de los Dolores en San Sebastián, patroonheilige van het dorp.Kerk van Santa Catalina de la Concepción Arenas Malaga
  • Fontijn van de liefde

Festiviteiten in Arenas

Muilezelkermis: Feria de la Mula, het wordt over het algemeen gevierd op 12 oktober. Een evenement gewijd aan het dier dat al jaren de economische steun is van de provincie. Het doel is om toekomstige generaties de taken die deze dieren deden en hun belang bekend te maken. Tijdens het evenement zijn er muilezeltentoonstellingen, races, tentoonstellingen met verdiales panda’s en andere activiteiten.Muilezelkermis Arenas Malaga

Voor meer informatie over Arenas dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.