Alozaina Village Malaga

Alozaina

Alozaina dorp, onderdeel van de Sierra de las Nieves de Málaga waar de Mozarabische geest en de legende van María Sagredo nog steeds leven.

Waar ligt Alozaina

Alozaina ligt op 54 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 2.052 inwoners. De grootte van het gebied is 34 vierkante kilometer.

De oorsprong van de naam Alozaina

De naam Alozaina dorp komt uit het Arabisch en betekent <klein kasteel>.

Curiosa van Alozaina

  • In het schild van het dorp verschijnt een jonge vrouw met twee bijenkorven die ze op enkele Moren gooien tijdens de moorse opstand in 1570. Deze jonge vrouw is María Sagredo, de heldin van de streek.

Naam van Alozaina

De inwoners van Alozaina worden “Pecheros” genoemd, na de herovering in 1484 werden de landen opnieuw bevolkt met buitenstaanders, zij betaalden eerbetoon genaamd “pecho“, daarom waren de gelovigen die de eerbetoon betaalden “Pecheros“.

Monumenten en bezienswaardigheden van Alozaina

  • Kerk van Santa Ana: Deze tempel werd gebouwd in 1505. De huidige kerk werd gebouwd in de 18e eeuw met verschillende restauraties in latere eeuwen.
  • Torreón de María Sagredo: De toren is de rest van het oude kasteel van Alozaina. In de 16e eeuw tijdens de Moorse opstand. In deze toren werd de geschiedenis en de legende van María Sagredo geboren, die Alozaina verdedigde in 1570 toen er alleen kinderen, ouderen en vrouwen in de stad werden gevonden.
  • Arco de Alozaina: Een eerbetoon aan de Moorse periode van het dorp, gebouwd in 1951, en is een van de belangrijkste elementen van het dorp.

Voor meer informatie over Alozaina dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.