Alora Dorp Malaga

Álora

Álora, een wit dorp vol culturele rijkdom door de eeuwen heen. Zijn kasteel en zijn oude centrum tonen dit grote verleden.

Waar is Álora gevestigd

Álora ligt 43 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 12.985 inwoners. De grootte van het gebied is 170 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam van Álora

De naam Álora is afgeleid van de Romeinse bevolking die voorheen de naam <Lluro> had.

Inwoners van Álora

De inwoners worden “perote of perota” of “aloreño of aloreña” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Alora

 • Kasteel van Álora: Het kasteel is een Arabisch fortgelegen op de Cerro de las Torres met een oorsprong die teruggaat tot de Fenicische tijd. Toen de Romeinen arriveerden, versterkten ze de Fenicische ruïnes. Met de komst van de Vandalen was het bijna volledig verwoest, de Arabieren zouden het gebouw al restaureren en er een fort en residentie van maken. Vanaf het kasteel kun je genieten van de Guadalhorce-vallei en het uitzicht over de stad.
 • Klooster en Kluis van Nuestra Señora de Flores: Gelegen op 2 km van het centrum van het dorp, vanuit dit heiligdom kan je genieten van een prachtig landschap van de provincie, waaronder de Sierra de Abdalajís en El Torcal. Het klooster is gebouwd in de 16e eeuw en gesticht door de Franciscanen die er tot 1835 bleven.Klooster en Kluis Nuestra Señora de Flores Alora Malaga
 • Ali Ben Falcum “al Baezi” uitkijkpunt: Het uitkijkpunt naast het kasteel biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de Álora vallei en de Guadalhorce vallei.
 • Iglesia de la Veracruz: Gelegen aan de Calle Veracruz, deze tempel dateert uit de 16e eeuw en werd gebouwd om de overwinning op de Moorse rebellen in 1568-1570 te herdenken. Om het werk te financieren werden twaalf Moren verkocht. Binnen worden de afbeeldingen van Nuestra Señora de la Piedad en Santa Veracruz vereerd.
 • Parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Incarnatie
 • Kapel van Santa Brígida: De hermitage werd gebouwd in de 16e eeuw. In de kapel wordt het beeld van Onze Lieve Vrouw van het Hoofd vereerd. Binnen is er ook een prachtig fresco uit de 16e eeuw.
 • Kapel van de torens
 • Monument “Cante por la Malagueña”: een moment gewijd aan flamencomuziek gebouwd met brons, ijzer en steen. Eerbetoon aan een variant van de flamencostijl genaamd “La malagueña” die werd geboren in de regio van Álora. Het monument gaat vergezeld van stenen en monolieten met de namen van de grote flamencozangers van de “Malagueña” -stijl.
 • Cruz del Humilladero: Deze kleine kapel naast het klooster van Nuestra Señora de Flores herdenkt de overhandiging van de sleutels aan de stad Álora in 1484 door de laatste Arabische burgemeester aan de katholieke vorsten.
 • Hermitage van de Drie Kruisen: Deze kluis werd gebouwd tussen de 17e en 18e eeuw, met verschillende renovaties die erop volgden en waar begin mei de Verdiales-festiviteiten worden gevierd. Het merkwaardige is dat het binnen de grenzen van de gemeenten Almogía, Álora en Cártama ligt. Ook in de buurt van Pizarra is hier waar de processies van de vier steden worden gevonden in de “Cruces de Mayo”, waar verschillende “panda’s de verdiales” worden gevierd. Binnen in de kapel heeft elke stad een klein altaar.
 • Gemeentelijk Museum “Rafa Lería”: Gelegen in de School van Christus die deel uitmaakte van het oude ziekenhuis van San Sebastián naast de kerk van de Incarnatie. Sinds 2003 herbergt het een museum met meer dan 200 objecten over de geschiedenis, cultuur en erfgoed van Álora en haar omgeving.
 • Bachiller Museum en Aljibe

Voor meer informatie over Álora Dorp: bezoek de pagina van het Gemeentehuis.